Banner Image

Marabou tänään

Marabou on Suomen rakastetuimpia tuotemerkkejä - se saa niin aikuiset kuin lapsetkin sanomaan Mmm...!

Marabou on osa maailman suurinta suklaayhtiötä, Mondelêz International -konsernia. Omien pohjoismaisten Marabou- ja Freia-tuotemerkkien ohella siihen kuuluvat myös Milkan, Cadburyn, Tobleronen, Côte d’Orin ja Suchardin suklaat.

Marabou tänään image

Olipa kerran...

...norjalainen siirtomaatavarakauppiaan poika, nimeltään Johan Trone Holst. 1800-luvun lopussa hän osti ränsistyneen Freian suklaatehtaan Christianiasta 9 000 kruunulla ja modernisoi siitä työpaikan, josta tuli nopeasti maan johtava suklaavalmistaja.

Olipa kerran image
Marabou syntyy

Vuonna 1916 Freia perusti tytäryhtiön nimeltä Marabou suklaapakkauksia koristavan marabouhaikaran mukaan. Sundbybergissä Tukholman ulkopuolella sijaitseva tehdas sai tuotantonsa vauhtiin vuonna 1919, ja siitä alkoi uusi aikakausi!

Suklaata koko kansalle

Suklaa oli pitkään ylellisyystuote, mutta 1930-luvun liukuhihnan käyttöönoton jälkeen hintoja voitiin laskea kaikille sopivaksi.

Kekseliäs ja toimelias mies

Henning Thorne Holst, tehtaan perustajan poika, toimi suklaatehtaan johtajana lähes 30 vuotta (1918 – 1947). Tuona aikana hän loi uusia tuotteita, jotka ovat tuotannossa edelleen, kuten Japp, Daim ja Twist.

Uudet ajat

1960-luvun lopussa Maraboun haikara sai lähtöpassit, ja se korvattiin uudella logolla.

Joitakin vuosia myöhemmin Maraboun täytyi lisätä kapasiteettiaan, minkä johdosta rakennettiin vielä tänä päivänäkin käytössä oleva tehdas Upplands Väsbyyn.